+
Termékcsoportok
Menü
Termékcsoportok
TOP termékek
Megtekintett termékek
 • Még nem tekintett meg terméket.
Navigáció
Hírek
Napi termékajánló
Gyártók
Termékajánló
Elektronikus fizetés

Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel

Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel
 • Kelo-Cote 6g (Cikkszám: KC6)5 790 Ft965 000 Ft / kg
 • Kelo-Cote UV SPF30 napvédelemmel 15g (Cikkszám: KC15UV)11 490 Ft766 000 Ft / kg
 • Kelo-Cote 15g (Cikkszám: KC15)10 490 Ft699 333 Ft / kg
 • Kelo-Cote 60g (Cikkszám: KC60)21 900 Ft365 000 Ft / kg
db
Kosárba

További képek

 • Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel
 • Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel
 • Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel
 • Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel
 • Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel
 • Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel

Termék videó

Termékleírás

Speciális hegkezelő gél formula

A termék használatával kapcsolatos bármilyen felmerülő kérdés esetén minden hétköznap
9.00-18.00 óra között az alábbi telefonszámon várjuk megkeresését: +367077192400

Mi is valójában a heg?

A hegképzõdés természetes velejárója annak, ami bármely a bõrt ért trauma (mûtéti vágás, balesetbõl eredõ sérülés, égés, stb…) következtében kialakult seb gyógyulása során megy végbe. Minél inkább károsodott a bõrfelület, annál több idõt vesz igénybe a gyógyulás és annál nagyobb a lehetõsége annak, hogy feltûnõ heg keletkezzék azoknál a személyeknél akiknek erre veleszületett hajlama van (hazánkban a lakosság kb. 4 – 5%-ának).

A hegképzõdést az életkor, a seb elhelyezkedése és bizonyos genetikai tényezõk befolyásolják. A fiatal bõr hajlamosabb arra, hogy a gyógyulás során túlburjánozzon és ez nagyobb, vastagabb hegek képzõdéséhez vezethet. Kezdetben a heg lilás-vörös színû és vastag, késõbb lassan elhalványodhat.
A szilikon tartalmú gélek alkalmazását a sebgyógyulás befejezõdése (teljes záródás) után azonnal el lehet kezdeni, hogy minél kevésbé legyen észrevehetõ a heg.

A Kelo-cote hegkezelő készítmény egy kis molekulasúlyú, levegőn gyorsan száradó szilikon gél a hegek kezelésére.

A Kelo-cote gyorsan száradva filmréteget képez. Ez a szilikon gél filmréteg légáteresztő, rugalmas és vízálló.
A Kelo-Cote hozzákötődik a bőr legfelső elszarusodott sejtrétegéhez és ily módon megakadályozza a heg kémiai, fizikai illetve kórokozók általi károsítását, miközben elősegíti annak hidratálását.
Ez olyan környezetet biztosít a heg számára, amely lehetővé teszi annak egészséges kollagén képződés általi gyógyulását és javítja annak fiziológiai és kozmetikai megjelenését.

A Kelo-Cote ellapítja, felpuhítja és kisimítja a hegeket, enyhíti azok viszketegségét, diszkomfort érzetét és ezek mellett csökkenti az elszíneződést, amely a hegekkel jár.

A szilikon gélek hatásosnak bizonyultak a rendellenes hegesedés egyes fajtáinak a kezelésére hipertrófiás hegek és keloidok terén. A 2002-es "Nemzetközi Klinikai Hegkezelési Ajánlások" szerint: " a szilikon gélnek preventív kezelésnek kellenne lennie a hegek elsődleges kezelésében, megelőzvén a hipertrófiás hegek és keloidok kialakulását"

A Kelo-Cote-ot a test egész területén lehet használni, hajlatokon, szőrös területeken és nagy kiterjedésű hegeken, amelyet égési sérülések vagy műtét, sérülés okozta nagyobb sebek idéznek elő.
A heggyógyulás időtartama kb. 1 év, érdemes ezt az időszakot kihasználni a hegkezelésre, ezután az idő után a heg nagyjából beáll a végleges állapotába, ezután már nehéz esztétikailag javítani a heg állapotán..

Milyen esetekben használható a Kelo-Cote hegkezelő gél?

- Kisgyermekek számára is biztonságos a használata
- Sérülés, baleset miatt keletkezett heg
- Műtét utáni heg
- Császármetszés utáni heg
- Anyajegy levétel után (ebben az esetben kiemelten fontos a hegkezelés a gyakori keloid képződés miatt)
- Bárányhimlő (kisgyermekeknél is biztonsággal használható)
- Tetoválás eltávolítás után
- Színes, főleg piros, pink színű tetoválás utókezelésétre
- Égési sérülés után
- Esztétikai műtét után

Használata:
A Kelo-Cote hegkezelő gél használatát csak a seb teljes gyógyulása után, varratszedés után 1-2 héttel lehet megkezdeni. (A sebgyógyulás után lehetőleg minél hamarabb meg kell kezdeni a hegkezelést, mielőtt a heg túlburjánzásnak indul)
A Kelo-Cote hegkezelő gélt egy nagyon vékony rétegben kell a hegre kenni, és lehetőleg 24 órán át a hegen kell tartani.
Vékony rétegben felkenve stabilan a bőrön marad, érdemes minél vékonyabb rétegben felkenni.
Amennyiben ledörzsölődik, újra kell kenni.
Kezelési idő: legalább 2-4 hónap
A hegek kezelése hosszadalmas folyamat, legalább fél évig folyamatosan kell használni, de súlyosabb esetekben a gyógyulási folyamat hosszabb időt is igénybe vehet.
Rendszeres használat esetén látványos eredményt lehet elérni.

TERHESSÉG ÉS SZOPTATÁS ALATT IS BIZTONSÁGGAL HASZNÁLHATÓ!
Nem allergizál, nem szívódik be a bőrbe

Szavatosságra vonatkozó információk:
A Kelo-Cote hegkezelő gélt 2-3 év szavatossági idővel szállítjuk, de a hegkezelő gél nem tud megromlani, mivel romlandó összetevőket nem tartalmaz, tehát megfelelően lezárva, még felbontás után is 10-20 évvel is használható, elvileg soha nem romlik meg, legfeljebb nem megfelelően lezárt állapotban kiszárad.

Milyen kiszerelés meddig használható?
A heg méretétől, helyétől és állapotától függően egy 4-5 cm hosszúságú, pl. az arcon, vagy más súrlódásnak nem kitett részen lévő, friss (kb. 1 hónapos vagy frissebb) hegre:
6 g kiszerelés 4-5 cm hegre 4-5 hónapig elegendő
6 g kiszerelés 20 cm hegre 1-2 hónapig
15 g kiszerelés 4-5 cm hegre 7-8 hónapig
60 g kiszerelés 20 cm hegre 4-5 hónap

Ha a heg olyan testrészen található, amit napfény érhet, mindig a fényvédővel ellátott hegkezelő gélt válasszuk, hiszen a napfény már pár perc után is barnára színezheti a heget, mivel a hegnek az egészséges bőrrel szemben nincs fényvédelme. A heget legalább egy évig nem érheti napfény.

Példák:
Anyajegy levétel után szinte mindig elegendő a 6-g-os kiszerelés a teljes kezelésre
Mellimplantátum behelyezése után 2 X 4-5 cm hegre a 15 g kiszerelést javasoljuk
Császármetszés után (kb 20cm hegre) 60 g kiszerelést javasoljuk
Mellplasztika mellfelvarrással T alakú hegre 60 g kiszerelést javasoljuk ( erre a típusú hegre elérhető webáruházunkban Medipatch hegtapasz is T-alakú formában)

Mindig érdemes lemérni a kezelendő heg (hegek) hosszát, ennek megfelelően viszonylag pontosan lehet kiválasztani a megfelelő kiszerelést.

Gyakori kérdések:

- Mennyi ideig kell használni a KELO-COTE®-t, hogy javulást lehessen látni?
A KELO-COTE® ajánlott minimális kezelési ideje 60-90 nap. Ha továbbra is javulást tapasztal a 90 nap végén, akkor folytathatja a heg kezelését. Régebbi hegek esetén valószínű, hogy 90 napnál hosszabb ideig kell folytatnia.

- A KELO-COTE® csak új hegek esetén hatékony?
A KELO-COTE® a leghatékonyabb új hegekre, legfeljebb 2 éves hegre. De van bizonyíték arra, hogy a termék hatásos lehet akár 4 évesnél is régebbi hegre is.

- Használható a KELO-COTE® az arcon és a testben?
Igen, a KELO-COTE® az arc és a test külső felhasználására is alkalmas. Kerülje a szemmel, nyálkahártyával, harmad fokú égési sérülésekkel és nyitott sebekkel való közvetlen érintkezést.

- Milyen típusú hegek kezelésére alkalmas a KELO-COTE®?
A KELO-COTE® keloidos, hipertrófiás és égési hegek kezelésére alkalmas.

- Alkalmas a KELO-COTE® gyermekek számára?
Igen, a KELO-COTE® gyermekek számára biztonsággal használható.

Számos más termék létezik hegek kezelésére (bizonytalan hatású Contratubex, Efi krém, Bio oil és egyéb patikai készítmények. Ezek többnyire egyáltalán nem hatásosak kóros hegre, inkább sebgyógyító hatása van), de ez az egyetlen olyan termék, ami 100% biztonsággal használható gyermekeken is minden évszakban

- A KELO-COTE® használatával teljesen eltűnik a heg?
A KELO-COTE® fejlett formula célja a heg fiziológiai és kozmetikai megjelenésének javítása. Nem garantálhatjuk a heg teljes eltűnését.

Összetevők (INCI):
Polysiloxanes, Silicone Dioxide


WEBÁRUHÁZUNKBAN KIZÁRÓLAG OLYAN TERMÉKEKET FORGALMAZUNK, MELYEK ELŐÁLLÍTÁSA SORÁN NEM ALKALMAZNAK ÁLLATKÍSÉRLETEKET!

Egyéb adatok

Szállítási idő3-6 munkanap
GyártóSinclair Pharma
Honlaphttp://kelo-cote.co.uk/
Származási országFranciaország

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

55.00

Én egy kicsi tubussal használtam anyajegy levétele után. Meglepően sokáig a bőrön marad, így ez a kicsi tubus elég volt a kezelés végéig. Szépen elmúlt a dudor a hegről, mindenkinek csak ajánlani tudom! Üdv, Anett

Természetesen nem tudom, milyen lett volna a heg enélkül, de így gyönyörűen meggyógyult a seb, alig látszik. Egy régi hegemet is kentem vele kb. 9 hónapig, az is valamivel szebb lett, mint addig volt.

Kislányom állán kb. 1 cm-es heg keloiddal gyógyult. A bőrgyógyász javasolta a Kelo-Cote-ot. Reggel és este kentem a kislányom állát, és 5-6 hónap alatt teljesen elmúlt a keloid, most tényleg semmit nem látni a hegből, pedig elég ijesztően ronda volt. Teljesen normális bőrfelület maradt utána, nemcsak a színét vette el a keloidnak, hanem a duzzanat is eltűnt. A javulás nem azonnal jött, kb. egy hónap után kezdett láthatóan ʺlelohadniʺ a keloid. Kis tubussal vettem, és kb. a fele még így is megmaradt, mert csak egészen vékony réteget kell a hegre kenni, ami nem szívódik be a sebbe, hanem egy filmréteget képez

Kb.1 cm hosszú, homlokcsontig hatoló seb gyógyulása után használtuk. A hegből szinte semmi nem látszik, a bőr felszínével egy szintben gyógyult, felpuposodás nélkül.Csak sajnálni tudjuk,hogy egy korábbi,szintén archegre nem használtuk. Az sokkal erősebben látszik, kidudorodik.Nagyon elégedettek vagyunk a géllel,megérte az árát.

A plasztikai orvosom mondta, hogy ugyan drágább, de hatásosabb, mint a gyógyszertárakban kapható hegkezelő krémek. Ez így igaz, nem bántam meg, hogy ezt használtam, mert idővel látványos lett a változás. Most már szinte alig látszik a hegem! Köszönöm!

Kérdezzen a termékről!

Írja be számmal azt, hogy tizenkettő!

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.