+

Ingyenes kiszállítás 15.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Kérdése van? Keressen minket!
E-mail: info@beautydepo.hu Telefon: +........

Hegkezelő gél - szilikon - több kiszerelésben - Kelo-Cote Scar Gel

Speciális hegkezelő gél formula
Több kiszerelésben, 6g, 15g, 60g, 15g SPF30 fényvédelemmel is.
Az SPF30 fényvédelemmel ellátott változat csak 15g-os kiszerelésben kapható.

Részletek
Szállítási idő 5-10 munkanap
Garancia 30 nap
Részletek
  • Kelo-Cote 6g (Cikkszám: KC6)6 990 Ft1 165 000 Ft / kg
  • Kelo-Cote 15g (Cikkszám: KC15)12 300 Ft820 000 Ft / kg
  • Kelo-Cote UV SPF30 UV védelemmel 15g (Cikkszám: KCUV15)13 950 Ft930 000 Ft / kg
  • Kelo-Cote 60g (Cikkszám: KC60)28 050 Ft467 500 Ft / kg
db
Kosárba

Termékleírás

Mi is valójában a heg?
A hegképződés természetes velejárója annak, ami bármely a bõrt ért trauma (műtéti vágás, balesetből eredő sérülés, égés, stb…) következtében kialakult seb gyógyulása során megy végbe. Minél inkább károsodott a bőrfelület, annál több időt vesz igénybe a gyógyulás és annál nagyobb a lehetősége annak, hogy feltűnő heg keletkezzék azoknál a személyeknél akiknek erre veleszületett hajlama van (hazánkban a lakosság kb. 4-5%-ának).

A hegképződést az életkor, a seb elhelyezkedése és bizonyos genetikai tényezők befolyásolják. A fiatal bőr hajlamosabb arra, hogy a gyógyulás során túlburjánozzon és ez nagyobb, vastagabb hegek képződéséhez vezethet. Kezdetben a heg lilás-vörös színű és vastag, később lassan elhalványodhat.
A szilikon tartalmú gélek alkalmazását a sebgyógyulás befejeződése (teljes záródás) után azonnal el lehet kezdeni, hogy minél kevésbé legyen észrevehető a heg.

A Kelo-Cote hegkezelő készítmény egy kis molekulasúlyú, levegőn gyorsan száradó szilikon gél a hegek kezelésére.

A Kelo-Cote gyorsan száradva filmréteget képez. Ez a szilikon gél filmréteg légáteresztő, rugalmas és vízálló.
A Kelo-Cote hozzákötődik a bőr legfelső elszarusodott sejtrétegéhez és ily módon megakadályozza a heg kémiai, fizikai illetve kórokozók általi károsítását, miközben elősegíti annak hidratálását.
Ez olyan környezetet biztosít a heg számára, amely lehetővé teszi annak egészséges kollagén képződés általi gyógyulását és javítja annak fiziológiai és kozmetikai megjelenését.

A Kelo-Cote ellapítja, felpuhítja és kisimítja a hegeket, enyhíti azok viszketegségét, diszkomfort érzetét és ezek mellett csökkenti az elszíneződést, amely a hegekkel jár.

A szilikon gélek hatásosnak bizonyultak a rendellenes hegesedés egyes fajtáinak a kezelésére hipertrófiás hegek és keloidok terén. A 2002-es "Nemzetközi Klinikai Hegkezelési Ajánlások" szerint: " a szilikon gélnek preventív kezelésnek kellenne lennie a hegek elsődleges kezelésében, megelőzvén a hipertrófiás hegek és keloidok kialakulását"

A Kelo-Cote-ot a test egész területén lehet használni, hajlatokon, szőrös területeken és nagy kiterjedésű hegeken, amelyet égési sérülések vagy műtét, sérülés okozta nagyobb sebek idéznek elő.
A heggyógyulás időtartama kb. 1 év, érdemes ezt az időszakot kihasználni a hegkezelésre, ezután az idő után a heg nagyjából beáll a végleges állapotába, ezután már nehéz esztétikailag javítani a heg állapotán..

Milyen esetekben használható a Kelo-Cote hegkezelő gél?

- Kisgyermekek számára is biztonságos a használata
- Sérülés, baleset miatt keletkezett heg
- Műtét utáni heg
- Császármetszés utáni heg
- Anyajegy levétel után (ebben az esetben kiemelten fontos a hegkezelés a gyakori keloid képződés miatt)
- Bárányhimlő (kisgyermekeknél is biztonsággal használható)
- Tetoválás eltávolítás után
- Színes, főleg piros, pink színű tetoválás utókezelésére
- Égési sérülés után
- Esztétikai műtét után
- A test minden részén biztonsággal használható (olyan kényes helyeken is, mint a szemhéj, ajkak feletti rész), kivétel a szájüreg és a hüvely, illetve végbélnyílás közvetlen közelében.

Használata:
A Kelo-Cote hegkezelő gél használatát csak a seb teljes gyógyulása után, varratszedés után 1-2 héttel lehet megkezdeni. (A sebgyógyulás után lehetőleg minél hamarabb meg kell kezdeni a hegkezelést, mielőtt a heg túlburjánzásnak indul)
A Kelo-Cote hegkezelő gélt egy nagyon vékony rétegben kell a hegre kenni, és lehetőleg 24 órán át a hegen kell tartani.
Vékony rétegben felkenve stabilan a bőrön marad, érdemes minél vékonyabb rétegben felkenni.
Amennyiben ledörzsölődik, újra kell kenni.
Kezelési idő: legalább 2-4 hónap
A hegek kezelése hosszadalmas folyamat, legalább fél évig folyamatosan kell használni, de súlyosabb esetekben a gyógyulási folyamat hosszabb időt is igénybe vehet.
Rendszeres használat esetén látványos eredményt lehet elérni.

TERHESSÉG ÉS SZOPTATÁS ALATT IS BIZTONSÁGGAL HASZNÁLHATÓ!
Nem allergizál, nem szívódik be a bőrbe

Szavatosságra vonatkozó információk:
A Kelo-Cote hegkezelő gélt 2-3 év szavatossági idővel szállítjuk, de a hegkezelő gél nem tud megromlani, mivel romlandó összetevőket nem tartalmaz, tehát megfelelően lezárva, még felbontás után is 10-20 évvel is használható, elvileg soha nem romlik meg, legfeljebb nem megfelelően lezárt állapotban kiszárad.

Milyen kiszerelés meddig használható?
A heg méretétől, helyétől és állapotától függően egy 4-5 cm hosszúságú, pl. az arcon, vagy más súrlódásnak nem kitett részen lévő, friss (kb. 1 hónapos vagy frissebb) hegre:
6 g kiszerelés 4-5 cm hegre 4-5 hónapig elegendő
6 g kiszerelés 20 cm hegre 1-2 hónapig
15 g kiszerelés 4-5 cm hegre 7-8 hónapig
60 g kiszerelés 20 cm hegre 4-5 hónap

Ha a heg olyan testrészen található, amit napfény érhet, mindig a fényvédővel ellátott hegkezelő gélt válasszuk, hiszen a napfény már pár perc után is barnára színezheti a heget, mivel a hegnek az egészséges bőrrel szemben nincs fényvédelme. A heget legalább egy évig nem érheti napfény.

Példák:
Anyajegy levétel után szinte mindig elegendő a 6-g-os kiszerelés a teljes kezelésre
Mellimplantátum behelyezése után 2 X 4-5 cm hegre a 15 g kiszerelést javasoljuk
Császármetszés után (kb 20cm hegre) 60 g kiszerelést javasoljuk
Mellplasztika mellfelvarrással T alakú hegre 60 g kiszerelést javasoljuk ( erre a típusú hegre elérhető webáruházunkban Medipatch hegtapasz is T-alakú formában)

Mindig érdemes lemérni a kezelendő heg (hegek) hosszát, ennek megfelelően viszonylag pontosan lehet kiválasztani a megfelelő kiszerelést.

Gyakori kérdések:

- Mennyi ideig kell használni a KELO-COTE®-t, hogy javulást lehessen látni?
A KELO-COTE® ajánlott minimális kezelési ideje 60-90 nap. Ha továbbra is javulást tapasztal a 90 nap végén, akkor folytathatja a heg kezelését. Régebbi hegek esetén valószínű, hogy 90 napnál hosszabb ideig kell folytatnia.

- A KELO-COTE® csak új hegek esetén hatékony?
A KELO-COTE® a leghatékonyabb új hegekre, legfeljebb 2 éves hegre. De van bizonyíték arra, hogy a termék hatásos lehet akár 4 évesnél is régebbi hegre is.

- Használható a KELO-COTE® az arcon és a testben?
Igen, a KELO-COTE® az arc és a test külső felhasználására is alkalmas. Kerülje a szemmel, nyálkahártyával, harmad fokú égési sérülésekkel és nyitott sebekkel való közvetlen érintkezést.

- Milyen típusú hegek kezelésére alkalmas a KELO-COTE®?
A KELO-COTE® keloidos, hipertrófiás és égési hegek kezelésére alkalmas.

- Alkalmas a KELO-COTE® gyermekek számára?
Igen, a KELO-COTE® gyermekek számára biztonsággal használható.

Számos más terméket létezik hegek kezelésére, pl. Dermatix ( és egyéb termékek nem hegkezelésre: Bio oil, Cicaplast egyéb patikai készítmények. Ezek többnyire egyáltalán nem hatásosak kóros hegre, kifejezetten sebgyógyító illetve hidratáló hatással rendelkeznek csak), de a szilikon az egyetlen olyan hatóanyag, ami 100% biztonsággal használható hegkezelésre az egészen pici babák esetében is.

- A KELO-COTE® használatával teljesen eltűnik a heg?
A KELO-COTE® fejlett formula célja a heg fiziológiai és kozmetikai megjelenésének javítása. Nem garantálhatjuk a heg teljes eltűnését.

Összetevők (INCI):
Polysiloxanes Silicone Dioxide
Kizárólag szilikont tartalmaz. Semmilyen más összetevő nem található benne.

WEBÁRUHÁZUNKBAN KIZÁRÓLAG OLYAN TERMÉKEKET FORGALMAZUNK, MELYEK ELŐÁLLÍTÁSA SORÁN NEM ALKALMAZNAK ÁLLATKÍSÉRLETEKET!

Termék videó

Egyéb adatok

Garancia30 nap
Szállítási idő5-10 munkanap
GyártóAlliance Pharma PLC
Honlaphttp://kelo-cote.co.uk/
Származási országEgyesült Királyság - UK

Vélemények

5 (5 Szavazat)
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kiss Andrea

2016-11-03 11:14:38

Én egy kicsi tubussal használtam anyajegy levétele után. Meglepően sokáig a bőrön marad, így ez a kicsi tubus elég volt a kezelés végéig. Szépen elmúlt a dudor a hegről, mindenkinek csak ajánlani tudom! Üdv, Anett

ADMIN Beautydepo

2015-05-28 14:43:56

Természetesen nem tudom, milyen lett volna a heg enélkül, de így gyönyörűen meggyógyult a seb, alig látszik. Egy régi hegemet is kentem vele kb. 9 hónapig, az is valamivel szebb lett, mint addig volt.

ADMIN Beautydepo

2015-05-18 05:47:13

Kislányom állán kb. 1 cm-es heg keloiddal gyógyult. A bőrgyógyász javasolta a Kelo-Cote-ot. Reggel és este kentem a kislányom állát, és 5-6 hónap alatt teljesen elmúlt a keloid, most tényleg semmit nem látni a hegből, pedig elég ijesztően ronda volt. Teljesen normális bőrfelület maradt utána, nemcsak a színét vette el a keloidnak, hanem a duzzanat is eltűnt. A javulás nem azonnal jött, kb. egy hónap után kezdett láthatóan ʺlelohadniʺ a keloid. Kis tubussal vettem, és kb. a fele még így is megmaradt, mert csak egészen vékony réteget kell a hegre kenni, ami nem szívódik be a sebbe, hanem egy filmréteget képez

ADMIN Beautydepo

2015-05-16 08:08:30

Kb.1 cm hosszú, homlokcsontig hatoló seb gyógyulása után használtuk. A hegből szinte semmi nem látszik, a bőr felszínével egy szintben gyógyult, felpuposodás nélkül.Csak sajnálni tudjuk,hogy egy korábbi,szintén archegre nem használtuk. Az sokkal erősebben látszik, kidudorodik.Nagyon elégedettek vagyunk a géllel,megérte az árát.

Kiss Andrea

2014-04-28 21:18:20

A plasztikai orvosom mondta, hogy ugyan drágább, de hatásosabb, mint a gyógyszertárakban kapható hegkezelő krémek. Ez így igaz, nem bántam meg, hogy ezt használtam, mert idővel látványos lett a változás. Most már szinte alig látszik a hegem! Köszönöm!

Kérdezzen a termékről!

Melyik a hét utolsó napja: kedd, vasárnap vagy szerda?

Ezt vásárolták hozzá

Szempilla növesztő és dúsító szérum - Rejuville Eyelash Revitalizer

Magas gyógynövénytartalmú szempillanövesztő szérum Hosszabb, dúsabb természetes szempillák Az első és eredeti szempillanövesztő! 5 HÉT PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIÁVAL * rendszeres használat esetén garantált eredmény, ha mégsem válik be, visszaadjuk az árát

Hegkezelő tapasz - szilikon tapasz - több méretben - MedicalZ Medipatch

- 1 db szilikon hegkezelő gél lap több méretben - Mammopatch - T alakú vágásra (mell alatti területtől a mellbimbóig) - 2 db - jobb és bal oldali mellre - Pastilla: Mellbimbó körüli vágásra - 1 db pasztilla Minden méret és forma 4-5 hétig használható, megfelelő méretre vágható

Medical-Z Speciális szilikon hegkezelő tapaszok - Mammopatch-Pastilla

Speciális szilikon hegtapaszok Mammopatch - T alakú vágásra (mell alatti területtől a mellbimbóig) - 2 db - jobb és bal oldali mellre Pastilles: Speciális mellbimbó körüli esztétikai műtét után. 1db / csomag 4-5 hétig használható, szükség esetén megfelelő méretre vágható

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.